Bookingcars Vam prerporučuje :
Odmah po preuzimanju Vašeg Rent a car vozila, možete se uputiti U RESTORAN ’’BOJČINSKA KOLEBA’’
Etno restoran Bojčinska Koleba otvoren je 2006. godine sa željom da dočara autentičan duh staroga Srema kao i da predstavi način života ljudi kako jedinstvenim ambijentom, tako i izvrsnom ponudom specijaliteta domaće kuhinje, posebno jela od mangulice. Smešten je na samom ulazu u zaštićeno područje spomenik prirode ”Bojčinska Šuma”.
Enterijer restorana Bojčinska Koleba uređen je u tradicionalnom stilu koji oslikava duh i način života u Sremu. “Koleba” označava mesto na kome su živeli ljudi koji su uzgajali svinje mangulice, u hrastovim šumama donjeg Srema. Sa željom da čuvenu tradiciju sačuva od zaborava, osnivač restorana je oživeo jednu takvu “Kolebu”.
U sklopu restorana Bojčinska Koleba nalazi se velika sala kapaciteta 100 sedećih mesta, kao i mala sala u koju može da se smesti 40 ljudi. Posebno smo ponosni na veliku baštu kapaciteta 200 mesta koja je skrivena u šumi stoletnih hrastova, pružajući svojim gostima utočište od gradske buke i vreve.
Bojčinska Koleba restoran je prepoznatljiv po proizvodima od mangulice vrhunskog kvaliteta, koji su 100% domaći. Mangulica je stara rasa svinja koje su poznate po zdravom holesterolu i kvalitetnom mesu. Kod nas se ova vrsta svinja gaji na tradicionalan način, u šumi, gde mogu da se slobodno kreću i zdravo hrane. To je i tajna visokog i jedinstvenog kvaliteta proizvoda od mangulice.
Na meniju restorana Bojčinska Koleba kao dobrodošlica je “bećarski sendvič” (hleb, mast i aleva paprika), kao i suhomesnati proizvodi od mangulice: kobasice, čvarci, mast, suva slanina, šunka, pećka, buđola od mangulice…, koji su dostupni i za prodaju.
Pored toga, u našoj ponudi nalaze se i vrhunski juneći ćevapi, veliki izbor domaćih kuvanih jela, a kao specijalitet kuće izdvaja se kobasica sa roštilja, ovčiji paprikaš „Čobanac”, bojčinski kare u sosu od višanja, kao i tradicionalni nedeljni ručak (supa, sos, rinflajš i domaći kolači iz furne).
Vikendom pečemo i prasetinu od mangulice, ali je za to potrebna najava (rezervacija).
Pošto se nalazimo blizu reke isključivo spremamo rečnu ribu (smuđ, som, šaran, štuka, deverika…) na tanjirači pržena na masti od mangulice, osim u vreme posta. Petkom kuvamo fiš paprikaš.
Ukoliko želite da uživate sa gostima u prelepom prirodnom ambijentu, restoran Bojčinska Koleba Progar je otvoren za organizaciju svih vrsta proslava, timbildinga uz izvrsnu ponudu hrane i pića, kao i profesionalnu uslugu od strane ljubaznog osoblja. Nezaboravan provod garantuje muzika sremskih tamburaša koji su zaduženi za dobar štimung.
Od pića izdvajamo domaću rakiju “dudinjaru” kao i ostale domaće rakije. Vina nudimo isključivo od domaćih proizvođača, kao i sokove proizvedene u domaćinstvu.
Naš restoran predstavlja pravo mesto za odmor i uživanje na samo pola sata vožnje od centra Beograda.